Faaliyet Raporu 2020
Menu

Türk Eximbank’ta Risk Yönetimi ve Banka Faaliyetleri ile İlgili Komiteler

Denetim Komitesi

Üye:

Osman ÇELİK (Yönetim Kurulu Üyesi)

Üye:

Nail OLPAK (Yönetim Kurulu Üyesi)

31 Ekim 2006 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile ihdas edilen Denetim Komitesi, Yönetim Kurulu adına Banka’nın iç sistemlerinin etkinliğini ve yeterliliğini, bu sistemler ile muhasebe ve raporlama sistemlerinin kanun ve ilgili düzenlemeler çerçevesinde işleyişini ve üretilen bilgilerin bütünlüğünü gözetmek, bağımsız denetim kuruluşları ile derecelendirme, değerleme ve destek hizmeti kuruluşlarının Yönetim Kurulu tarafından seçilmesinde gerekli ön değerlendirmeleri yapmak, Yönetim Kurulu tarafından seçilen ve sözleşme imzalanan bu kuruluşların faaliyetlerini düzenli olarak izlemekle görevli ve sorumludur. Denetim Komitesi’nin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 05 Şubat 2007 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile onaylanmıştır.

Kredi Komitesi

Başkan:

Genel Müdür (Ali GÜNEY)

Üye:

Yönetim Kurulu Üyesi (Fahriye Alev ARKAN)

Üye:

Yönetim Kurulu Üyesi (Rıza Tuna TURAGAY)

Kredi Komitesi, bir gerçek veya tüzel kişiye; Yönetim Kurulu tarafından uygun görülen teminatların tesis edilmesi koşuluyla banka öz kaynaklarının en fazla %10’u tutarında yurt içi kredi açma yetkisini haizdir. Söz konusu yetki farklı teminat türleri için de ayrıca sınırlandırılmıştır.

Kredi Komitesi, Yönetim Kurulu’nun ilgili mevzuatta belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde devrettiği söz konusu görevi, Banka Esas Sözleşmesi’nin 31 inci maddesi doğrultusunda yerine getirir.