Cumhuriyetimizin Yeni Yüzyılında İhracatçılarımızın En Büyük Çözüm Ortağı Olmaya Devam Edeceğiz.

Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizmasına Uyum

İhracatçılarımızın sınırda karbon düzenlemesi kapsamında maruz kalacakları riskleri düşürmek amacıyla yaptıkları yatırımlarına destek verilecektir.

Çeşitlendirilen Kredi Teminat Yapısı

İhracatçılarımızın finansmana erişimini kolaylaştırmak için teminat mektubunun ve Bankamız İhracat Alacak Sigortası Poliçesi’nin yanı sıra bankacılık sektöründe genel kabul görmüş alternatif teminat türlerini kabul etmeye başladık.

Yüksek Teknolojili ve Katma Değerli İhracata Destek

Ülkemizin ihracat stratejileri ile uyumlu olacak şekilde Bankamız destekleri yüksek ve orta yüksek teknolojili ihracatın finansmanında önceliklendirilmektedir.

Uygun Maliyetli İhracat Desteği

Ülkemizin resmi ihracat destek kuruluşu olarak kaynaklarımız en uygun maliyetli ihracat finansmanı olarak sunulmaya devam etmektedir.

Yönetim Kurulu Başkanı'nın Mesajı

Dünya ticaretinde yaşanan zorlu koşullara rağmen Türkiye, geçtiğimiz iki yılda yakaladığı ivmeyle 2023 yılında ihracatımızda 255,8 milyar dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırmıştır. 2024 yılında da 267 milyar dolarlık mal ihracatıyla birlikte toplam mal ve hizmet ihracatının 375 milyar dolar olarak gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Daha fazlası...

Genel Müdür’ün Mesajı

Ülkemizin resmi ihracat destek kuruluşu olarak, 2023 yılında ihracatçılarımıza 19,6 milyar dolar nakdi kredi sağlarken, 22,4 milyar dolar tutarındaki vadeli alacağı sigorta kapsamına alarak, sigorta poliçesi olan firmalarımıza güvenle satış yaptıkları bir ortam oluşturduk. Böylece, toplam 42 milyar dolar ihracat desteği sağladık.

Daha fazlası...

ÖZET FİNANSAL BİLGİLER

TÜRK EXIMBANK’IN 2023 YILINDA SAĞLADIĞI KREDİLER %69,4 ORANINDA ARTARAK 516,3 MİLYAR TL’YE ULAŞMIŞTIR.

FAALİYET GÖSTERGELERİ

TÜRK EXIMBANK’IN 2023 YILINDA TOPLAM İHRACAT DESTEĞİ 42 MİLYAR ABD DOLARI OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR.

2023 Yılı Faaliyetleri

Türk Eximbank Türkiye’nin resmî ihracat destek kuruluşu olarak mal ve hizmet ihracatı yapan, yurt dışında projeler üstlenen ve yatırım malı üretip satan firmalarımıza kredi ve alacak sigortası desteği vererek onların uluslararası ticaretten aldıkları payların artmasını sağlamaktadır.

Daha fazlası...

2024 YILI HEDEF VE FAALİYETLERİ

Ülkemizin ihracat stratejileri ile uyumlu olacak şekilde Eximbank desteklerinin ülke ihracatına etkisini artırma amacı doğrultusunda katma değerli ihracat ile KOBİ ihracatçılara sağlanan desteklerin ve yeşil dönüşüme yönelik desteklerin artırılması hedeflenmektedir.

Bankanın stratejik hedeflerini hayata geçirecek 2024 yılı stratejik öncelikleri;

Dijitalleşme ve teknolojik dönüşüm programlarına devam edilmesi
İhracatçıların yeşil ve dijital dönüşümlerine yönelik destek mekanizmalarının geliştirilmesi
Eximbank kredi ve sigorta iş modeli dönüşüm programlarına devam edilmesi
Dış ticaret işlemlerine aracılık edilmesi
Daha fazlası...