Rapor Hakkında

RAPORUN KAPSAMI

Sürdürülebilirlik Raporu, Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.’nin (Türk Eximbank) 1 Ocak 2023-31 Aralık 2023 dönemine ilişkin finansal, çevresel ve sosyal performansını ele almaktadır. Rapor, Banka’nın tüm faaliyetlerini ve lokasyonlarını içermektedir.

Rapor’da, Türk Eximbank’ın kurumsal stratejisi, yönetişim anlayışı, sürdürülebilirlik yaklaşımı, paydaşlarıyla kurduğu etkileşim, öncelikli konuları ve ürettiği ekonomik, sosyal ve çevresel değer hakkında bilgilere yer verilmektedir. Ayrıca Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) kapsamında, Banka’nın doğrudan veya dolaylı olarak katkıda bulunduğu unsurlar belirlenmiş ve Rapor’a yansıtılmıştır.

2023 yılı Sürdürülebilirlik Raporu, GRI (Global Reporting Initiative) tarafından yayımlanan “GRI Standartları”na uyumlu olarak hazırlanmıştır. Rapor içeriği, rehberde açıklanan ve başta önceliklendirme ilkesi olmak üzere içerik belirlemeye ilişkin yöntemlere göre derlenmiştir. Performans bildirimleri temel olarak “GRI Standartları” açıklamaları kapsamında sunulmuştur. Rapor hazırlanırken International Finance Corporation (IFC)’ın proje finansmanındaki sosyal ve çevresel riskleri belirlemek, değerlendirmek ve yönetmek için oluşturduğu Çevresel Sosyal Sürdürülebilirlik Performans Standartları da dikkate alınmıştır.

RAPORUN DÖNEMİ

Bu Rapor, aksi belirtilmediği sürece, 1 Ocak 2023-31 Aralık 2023 dönemini kapsamaktadır.

Rapor’da yer alan veriler, Türk Eximbank’ın önümüzdeki dönemlerde yayınlayacağı sürdürülebilirlik raporları için kıyaslama ölçütü oluşturmaktadır.

RAPORLAMA DÖNGÜSÜ

Türk Eximbank, Sürdürülebilirlik Raporu’nu yıllık bazda yayınlamaktadır. Banka, ileriki yıllarda da faaliyetlerini yıllık olarak raporlamayı planlamaktadır.

GERİ BİLDİRİM

Sürdürülebilirlik Raporu’na, www.eximbank.gov.tr adresinden ulaşılabilir. Rapor hakkında soru, görüş ve öneriler, surdurulebilirlik@eximbank.gov.tr adresine iletilebilir.

Rapor’da yer alan bilgiler, güvenilir, doğrulanabilir bilgilere dayanmaktadır. Rapor’un içeriği Türk Eximbank’ın açık yazılı onayı alınmadan kopyalanamaz, değiştirilemez ya da dağıtılamaz.