Önceliklendirme Analizi

Türk Eximbank, paydaşlarının ihtiyaç ve beklentilerini anlamanın ve bunları en iyi şekilde karşılamaya öncelik vermenin farkında olarak sürdürülebilirlik anlayışı çerçevesinde kalıcı değerler üretmeyi, tüm paydaşlarına karşı olan sorumluluğunu sürekli ve dinamik tutmayı, insan haklarına saygılı bir yönetim yaklaşımı sergilemeyi ilke edinmiştir.

Türk Eximbank, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında yürüttüğü öncelikli konuların tespiti sürecinde paydaşlarının görüşlerine başvurmuş, iç ve dış paydaşlarının katıldığı çifte önemlilik (double materiality) perspektifiyle hazırlanan bir anket çalışması yapmıştır.

Türk Eximbank, önceliklendirme anketini üst yönetim, çalışanlar, ihracatçılar, fon sağlayıcılar, ihracatçı kredi kuruluşları ve sektör örgütlerinden oluşan paydaşlarının katılımına açmıştır. Toplam 170 iç ve dış paydaşın katıldığı anket çalışmasından elde edilen sonuçlar, Sürdürülebilirlik Komitesi tarafından değerlendirilmiştir. Banka stratejisi, üst yönetim görüşleri ve mega trendler de göz önünde bulundurularak Banka’nın öncelikli konuları belirlenmiştir.

Çalışma sonucunda belirlenen öncelikli konular 8 ana başlıkta toplanmış, odak noktalarına yönelik mevcut durum değerlendirmesi, kıyaslama, hedef ve kilit gösterge belirleme çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Banka'nın misyonu, vizyonu, temel hedefleri ve stratejileri ile uyumlu olan söz konusu öncelikli konular, raporun ana bölümlerinde detaylı olarak ele alınmış ve performans göstergeleri ile desteklenmiştir.

Türk Eximbank’ın öncelikli konuları aşağıda listelenmekte ve Önceliklendirme Matrisi’nde detaylandırılmaktadır.

Önceliklendirme Matrisi


Türk Eximbank Öncelikli Sürdürülebilirlik Odak Konuları

İlgili SKA

1- Finansal Performans

     

2- İş Etiği

 

3- Döngüsel Ekonomi

  

4- Çalışan Memnuniyeti

    

5- Müşteri Memnuniyeti

   

6- İklim Değişikliği

  

7- Dijitalleşme

  

8- Enerji