Sürdürülebilirlik İlişkili Politikalar

Türk Eximbank, yarınları korumanın vazgeçilmez bir unsuru olarak gördüğü sürdürülebilirliği, stratejisinin merkezinde konumlandırmaktadır.

Türk Eximbank, faaliyetlerini yürütürken çevresel, sosyal ve yönetimsel faktörleri içeren tüm finansal ve finansal olmayan riskleri dikkate almakta, uluslararası standartlar seviyesinde uyguladığı Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi’ni sürekli geliştirmektedir.

Bu kapsamda Banka, Sürdürülebilirlik İlkeleri’ni, Çevresel ve Sosyal Etki Politikası’nı ve İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyum Politikası’nı hazırlayarak kamuyla paylaşmıştır.

Türk Eximbank Sürdürülebilirlik İlkeleri

Türk Eximbank sürdürülebilirlik yaklaşımını, Sürdürülebilirlik İlkeleri’ni oluşturarak yayınlamıştır.

Türk Eximbank Sürdürülebilirlik İlkeleri’ne ulaşmak için:

https://www.eximbank.gov.tr/content/files/abe9a4ab-085f-4ffc-a7b7-d2c65729c952/turk-eximbank-surdurulebilirlik-ilkeleri

Banka Sürdürülebilirlik İlkeleri’ni tamamlayıcı nitelikte Çevresel ve Sosyal Etki Politikası ve İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyum Politikası’nı oluşturmuştur.

Türk Eximbank Çevresel ve Sosyal Etki Politikası

Banka, faaliyetleri sonucunda ortaya çıkabilecek doğrudan ve dolaylı çevresel ve sosyal etkilerin yönetimini amaçlayarak Çevresel ve Sosyal Etki Politikası’nı oluşturmuştur.

Türk Eximbank Çevresel ve Sosyal Etki Politikası’na ulaşmak için:

https://eximbank.gov.tr/content/files/023cc23e-1e7e-471b-aef5-7ac9eb58f118/turk-eximbank-cevresel-ve-sosyal-etki-politikasi

Türk Eximbank İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyum Politikası

Türk Eximbank, ihracat kredi kuruluşlarının iklimle uyumlu kalkınmayı teşvik etmede önemli bir rolünün olduğuna inanmaktadır. Bu nedenle Banka, ihracatçıların faaliyetlerinde daha sürdürülebilir ve dirençli olmaları uluslararası rekabette üstünlük sağlamaları amacıyla iklim değişikliği ve düşük karbon ekonomisine geçişle ilgili çalışmalara destek olmaktadır.

Türk Eximbank İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyum Politikası’na ulaşmak için:

https://eximbank.gov.tr/content/files/7e489405-a16a-446a-990a-62f0adb493bf/turk-eximbank-iklim-degisikligi-ile-mucadele-ve-uyum-politikasi

Çevresel ve Sosyal Etki Politikası ve İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyum Politikası’nın takibi ve uygulanmasından Sürdürülebilirlik Komitesi; onaylanması, güncellenmesi ve yürürlükten kaldırılmasından Türk Eximbank Yönetim Kurulu sorumludur.

Türk Eximbank Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi’nin bir parçası olan Çevresel ve Sosyal Etki Politikası ve İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyum Politikası, yılda en az bir kez gözden geçirilerek gerek görüldüğü takdirde güncellenmektedir. Tüm güncellemeler, Türk Eximbank çalışanları ve diğer tüm paydaşlarla Banka’nın intranet ve internet sitesi üzerinden paylaşılmaktadır.