Duyurular

UK Export Finance ile Türk Eximbank Arasında İmzalanan İşbirliği Anlaşması

23 Mayıs 2012

UK Export Finance ile Türk Eximbank Arasında İmzalanan İşbirliği Anlaşması

UK Export Finance (Export Credits Guarantee Department) ve Türk Eximbank arasında, İngiliz ve Türk şirketlerinin üçüncü ülkelerde beraber gerçekleştirecekleri projelerde işbirliğine gitmelerinin önünü açacak bir işbirliği anlaşması, 27 Nisan 2012 tarihinde İstanbul’da imzalanmıştır.

Bu anlaşmayla, Türk Eximbank ve UK Export Finance, ihracatçılarını desteklemek hedefleri doğrultusunda beraber hareket etme arzularını duyurmaktadırlar.

Her iki kuruluş, İngiliz ve Türk şirketlerinin üçüncü ülkelerde beraber gerçekleştirecekleri projelere beraber destek sağlayabilecektir. Yapılacak işbirliği, uluslararası kabul görmüş uygulamalar çerçevesinde, destek verilecek bir projede UK Export Finance’in İngiliz mal ve hizmetlerinin İngiltere’den ihracatına, Türk Eximbank’ın da Türk mal ve hizmetlerinin Türkiye’den ihracatına destek vermek şeklinde olacaktır.

İki kuruluş arasındaki işbirliği, sadece firmalara sağlanacak finansal destekle sınırlı kalmayacaktır. Taraflar, destek verilen projelerde yaşanan sıkıntıları gidermek ve projenin yeniden sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamak üzere beraber hareket edeceklerdir. Bununla birlikte, kurumlar arası bilgi alışverişi yapılacak olup, ödenmemiş borçların geri tahsilinde yaşanan sıkıntıların giderilmesinde de ortak hareket edilecektir.

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, “bu anlaşma, Türk ve İngiliz şirketlerinin üçüncü ülkelerde birlikte gerçekleştireceği projelerde kapasitelerini arttırırken aynı zamanda tecrübe ve bilgilerini de paylaşmalarına imkan verecektir” derken; UK Export Finance Genel Müdürü Patrick Crawford da bu anlaşmanın imzalanmasının, üçüncü ülkelerde başarılı bir şekilde beraber çalışmaları konusunda Türk ve İngiliz şirketlerinin cesaretlerini arttıracağını umduğunu söyledi.

UK Export Finance, İngiltere’nin ve Türk Eximbank, Türkiye’nin ihracat destek kurumları olup, her iki kurum da ülkelerinin ihracatını arttırmak hedefi doğrultusunda ihracat sektörüne finansal destek sağlamaktadır.