Duyurular

Türk Eximbank'tan Kongo'ya Finansman Desteği

13 Nisan 2016

Kongo Cumhuriyeti’nin başkenti Brazzaville’de gerçekleştirilecek 280 milyon Avro tutarındaki Brazzaville Uluslararası İş Sitesi Projesi’ne yönelik olarak Bankamızca 197,5 milyon Avro tutarında finansman desteği sağlanmasına ilişkin kredi anlaşması, Kongo Cumhuriyeti Maliye Bakanı Sn. Gilbert ONDONGO ve Türk Eximbank Genel Müdürü Sn. Hayrettin KAPLAN’ın katılımlarıyla 04.04.2016 tarihinde Bankamızda düzenlenen bir törenle imzalanmıştır. Proje kapsamında Türkiye’den 94 milyon Avrosu mal olmak üzere yaklaşık 207 milyon Avro ihracat gerçekleştirilecek olup Bankamız finansmanı dışında kalan bölüm Kongo makamlarınca karşılanacaktır.

15 ayda tamamlanması planlanan Proje çerçevesinde uluslararası toplantılara ev sahipliği yapabilecek standartlarda 1.500 kişi kapasiteli kongre merkezi, kongre merkezinde 200 odalı ve şehir merkezinde 150 odalı olmak üzere 4 yıldızlı iki otel, uluslararası markaların yer alacağı ülkenin ilk alışveriş merkezi ve 11 katlı modern bir bakanlık binası inşa edilecektir.

Projenin gerçekleşmesi ile 2.000 kişilik yeni istihdam yaratılarak, yerel ve bölgesel ekonomik kalkınmaya katkıda bulunulacaktır. Aynı zamanda projenin ülke turizminin gelişmesine yardımcı olarak yeni yatırımların yapılmasını teşvik etmesi beklenmektedir.