Duyurular

Türk Eximbank AIIB ile Deprem Bölgesine Yönelik 100 Milyon ABD Doları Tutarında Kredi Sözleşmesi İmzaladı

08 Aralık 2023

Türk Eximbank, 04 Aralık 2023 tarihinde T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın garantisi altında Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile 100 milyon ABD Doları tutarında 10 yıl vadeli, bir kaynak için kredi anlaşması imzaladı.

AIIB tarafından daha önce 200 milyon ABD doları tutarında garanti ve 100 milyon ABD doları tutarında doğrudan kredi olarak onaylanan 300 milyon ABD dolarındaki destek paketi kapsamında gerçekleştirilen ilk işlem olan söz konusu kredi ile 6 Şubat depreminden etkilenen Türk ihracatçı firmaların deprem sebebiyle oluşan tamir, bakım, yeniden inşaat, makine değişimi, güçlendirme gibi masraflarının finanse edilmesi amaçlanmaktadır.

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney konu ile ilgili olarak;“AIIB’den sağlanacak söz konusu işlem ile Bankamızın da önceliklerinden olan deprem bölgesindeki firmalarımızın zararlarının karşılanmasına destek sağlamayı ve bölgedeki ekonomik iyileşmenin hızlandırılmasına yardım etmeyi hedefliyoruz.” şeklinde açıklamada bulunmuştur.

Politika Beyanı

Asya Altyapı Yatırım Bankası’nın (AIIB) Projeden Etkilenen İnsanlar Mekanizması Politikası, Türk Eximbank vasıtasıyla AIIB kaynağı kullanarak finanse edilen işlemleri kapsamaktadır. Söz konusu krediden etkilenen taraflar şikayetlerini iletmek için Türk Eximbank ile internet sitesi üzerinden iletişime geçebilirler veya AIIB’ye de doğrudan internet sitesi üzerinden iletebilirler.